Pro -luokkien koulutus

Helsingin Balettiakatemia tarjoaa syventävää tanssitaiteen opetusta opiskelijoille, joilla on runsaasti motivaatiota ja innostusta suuntautua tanssissa pidemmälle ja edetä jopa tanssijan ammattiin. Opetus on määrätietoista ja tavoitteellista.

Pro -luokkien ryhmäkoot pidetään riittävän pieninä (max. 12 oppilasta), jotta oppilaat saavat riittävästi yksilöllisiä korjauksia tuntien aikana. 

Opetus perustuu Pietarin Vaganova Akatemian kaltaiseen luokkamuotoiseen koulutusrakenteeseen, antaen valmiudet ammatillisiin jatko-opintoihin.

Pääaineena on klassinen baletti. Lisäksi koulutukseen kuuluu kurssimuotoisesti muita tanssitekniikoita, kuten Pas de deux, ilmaisutaide, nykytanssi, karakteritanssi, flamenco, kehonhuolto, pilates jne.

Opetuksessa tärkeäksi osaksi muodostuu esiintymiskoulutus. Esiintyvän taiteilijan työ rakentuu esitysten ympärille, joten esiintymiseen on hyvä totuttautua ajoissa. Oppilasmatineoita järjestetään muutaman kerran lukuvuodessa ja suuremmat esityskokonaisuudet vähintään kaksi kertaa vuodessa.

Kilpailuvalmennus on tärkeä osa koulutusta ja oppilaille järjestetään mahdollisuus osallistua sekä kansallisiin että kansainvälisiin balettikilpailuihin.

Oppitunnit ovat 4-6 päivänä viikossa. Pro -koulutukseen kuuluvat myös erilaiset leirit ja kurssit sekä kurssimatkat. Leirien ja kurssien opettajina toimivat omien opettajien lisäksi kotimaiset ja ulkomaiset vierailijat. Suosittelemme opiskelijoitamme osallistumaan myös kansainvälisille kursseille ja annamme opiskelupaikkaopastusta (Balettiakatemian onnistumisia).

 

Erikoiskoulutusluokat kaudella 2021-2022

Pro 1 oppilaat ovat 9-12 -vuotiaita ja heillä on vähintään vuoden balettiopinnot takanaan.

Pro 2 oppilaat ovat 13-15 -vuotiaita ja heillä on vähintään kolmen vuoden balettiopinnot takanaan.

Pro 3 oppilaat ovat 16+ -vuotiaita ja heillä on vähintään 5 vuoden balettiopinnot takanaan.

 

Balettiakatemian opettajat pidättävät oikeuden siirtää oppilas luokalta toiselle riippumatta iästä.

Viikoittaiseen opetusohjelmaan kuuluvat: - balettitunnit 4-6 kertaa viikossa - repertuaari / muita kurssimuotoisia tanssilajeja 1-4 kertaa viikossa ovat, nykytanssi ja karakteeri, historialliset tanssit, näyttelemisen taito. 

Pro -luokalle pyrkiminen: Pro -luokalle pyrkiminen tapahtuu näytetunnin perusteella. Näytetunnille ilmoittautua voit lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen osoitteeseen j.kirjonen@balettiakatemia.fi.