Opettajat

Anne-Marie Ahola-Hiitola

Anne-Marie on tanssinut Suomen Kansallisbaletissa sekä Ruotsin Kuninkaallisessa baletissa. Hän on toiminut usean vuoden ajan opettajana Helsingin Balettiakatemialla sekä Suomen Kansallisbaletin oppilaitoksella.

Anne-Marie on tarkka opettaja, jonka tunneilla tanssin ilo ei unohdu. 

Henrik Burman

Henrik valmistui tanssijaksi Ruotsin Kuninkaallisesta balettikoulusta vuonna 1986. Hän tanssi Ruotsissa usean vuoden ajan, jonka jälkeen hän tuli solistitanssijaksi Suomen Kansallisbalettiin.

Henrik on opettanut useita vuosia mm. Kansallisbaletin oppilaitoksella sekä Somatic Studiolla. Henrik sai pedagogisen pätevyyden HAMK:sta vuonna 2017. Henrik opettaa Balettiakatemialla kehonhuoltoa.

Victoria Golubeva

Victoria on valmistunut Leningradin Vaganova Akatemiasta. Hän tanssi uransa Pietarin maineekkaassa Marinsky teatterissa.

Victoria on opettajana tarkka, huolellinen ja kannustava opettaja, jolla on paljon annettavaa jokaiselle, niin aloitteleville kuin edistyneillekin. Hän opettaa Vaganova-metodin mukaan ja hänen asiantuntevassa opissaan opit varmasti tanssimaan puhtaasti ja kauniisti.

 

Petia Ilieva

Petia kouluttautui tanssijaksi Bulgarian Kansallisbaletin koulussa vuosina 1985-93. Valmistuttuaan Petia on tanssinut seuraavissa balettiryhmissä: Bulgarian Kansallisbaletti, Rostockin baletti, Tanskan Kuninkaallinen baletti, Norjan Kansallisbaletti sekä Suomen Kansallisbaletti. Tähtitanssijan nimityksen Petia sai vuonna 2009.

Petia on opettajana tarkka, huolellinen ja kannustava opettaja, jolla on paljon annettavaa jokaiselle, niin aloitteleville kuin edistyneillekin. Hän opettaa Vaganova-metodin mukaan ja hänen asiantuntevassa opissaan opit varmasti tanssimaan puhtaasti ja kauniisti.

Leena Kalk

Leena on valmistunut Suomen Kansallisoopperan balettikoulusta. Hän on tehnyt mittavan solistisen uran Suomen Kansallisbaletissa. Leena on toiminut usean vuoden ajan myös Suomen Kansallisbaletin oppilaitoksen ammatillisen luokan opettajana.

Leena opettaa balettia senioreille.

Juha Kirjonen

Juha on valmistunut Leningradin Vaganova Akatemiasta vuonna 1986. Hänet nimitettiin Tähtitanssijaksi vuonna 2011. Juha on tehnyt mittavan solistisen uran Suomen Kansallisbaletissa ja ulkomailla tanssien tunnetuimpien balettien pääroolit. Hän toimi Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksen opettajana vuosina 2007-2013. Toiminut yhteistyössä Japanin keskusbaletin kanssa ja pitänyt lukuisia mestaritunteja ympäri Japania. Valmistanut menestyksekkäästi lukuisia koti - ja ulkomaisia tanssijoita kilpailuihin sekä tehnyt vuodesta 1996 lähtien baletti- ja nykytanssikoreografioita. Juha Kirjonen perusti Helsingin Balettiakatemian vuonna 2013 ja on toiminut sen johtajana siitä saakka.

Johan Pakkanen

Johan on valmistunut Kansallisbaletin oppilaitokselta ja toimii Kansallisbaletissa solistitanssijana. Johan opettaa Balettiakatemialla nykytanssia aikuisille sekä Pro-luokkien oppilaille. 

Johan on opettajana kannustava ja hänen tuntinsa ovat monipuolisia.