Opettajat:

Anne-Marie Ahola-Hiitola:

Anne-Marie on tanssinut Suomen Kansallisbaletissa sekä Ruotsin Kuninkaallisessa baletissa. Hän on toiminut usean vuoden ajan mm. Suomen Kansallisbaletin oppilaitoksen opettajana.

 

Henrik Burman: 

Henrik valmistui tanssijaksi Ruotsin Kuninkaallisesta balettikoulusta vuonna 1986. Hän  tanssi Ruotsissa usean vuoden ajan, jonka jälkeen hän tuli solistitanssijaksi Suomen Kansallisbalettiin. Henrik on opettanut useita vuosia mm. Kansallisbaletin oppilaitoksella sekä Somatic Studiolla. Henrik sai pedagogisen pätevyyden HAMK:sta vuonna 2017.  Henrik opettaa Balettiakatemialla kehonhuoltoa.

Victoria Golubeva:

Victoria on valmistunut Leningradin Vaganova Akatemiasta. Hän tanssi uransa Pietarin maineekkaassa Marinsky teatterissa.

 

Petia Ilieva: 

Petia kouluttautui tanssijaksi Bulgarian Kansallisbaletin koulussa vuosina 1985-93. Valmistuttuaan Petia on tanssinut seuraavissa balettiryhmissä: Bulgarian Kansallisbaletti, Rostockin baletti, Tanskan Kuninkaallinen baletti, Norjan Kansallisbaletti sekä Suomen Kansallisbaletti. Tähtitanssijan nimityksen Petia sai vuonna 2009. 

Petia aloittaa opetukset Balettiakatemialla syksyllä 2019. 

 

Henna Julin:

Henna on Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutuksen käynyt opettaja, joka on opettanut eri tasoisia oppilaita lapsista aikuisiin vuodesta 2014 saakka Helsingissä, Oulussa sekä Budapestissa. Unkarin Budapestissa hän opiskeli Vaganova metodologiaa vuosina 2017-2018. Henna on opettajana energinen ja tarkka. Tunneilla keskitytään klassisen baletin tekniikkaan tanssin iloa unohtamatta.

 

Leena Kalk:

Valmistunut Suomen Kansallisoopperan balettikoulusta. Tehnyt mittavan solistisen uran Suomen Kansallisbaletissa. Toiminut usean vuoden ajan myös Suomen Kansallisbaletin oppilaitoksen ammatillisen luokan opettajana.

 

Juha Kirjonen:

Juha on valmistunut Leningradin Vaganova Akatemiasta vuonna 1986. Hänet nimitettiin Tähtitanssijaksi vuonna 2011. Juha on tehnyt mittavan solistisen uran Suomen Kansallisbaletissa ja ulkomailla tanssien tunnetuimpien balettien pääroolit.

Hän toimi Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksen opettajana vuosina 2007-2013. Toiminut yhteistyössä Japanin keskusbaletin kanssa ja pitänyt lukuisia mestaritunteja ympäri Japania. Valmistanut menestyksekkäästi lukuisia koti - ja ulkomaisia tanssijoita kilpailuihin sekä tehnyt vuodesta 1996 lähtien baletti- ja nykytanssikoreografioita. Juha Kirjonen perusti Helsingin Balettiakatemian vuonna 2013 ja on toiminut sen johtajana siitä saakka. 

  

Johan Pakkanen: 

Johan on valmistunut Kansallisbaletin oppilaitokselta ja toimii Kansallisbaletissa solistitanssijana. Johan opettaa Balettiakatemialla nykytanssia.