Lappeenrannan balettileiri 8.7.-13.7.2019

Ryhmissä 2 ja 3 on vielä muutama vapaa paikka!!! Äkkilähtöhinta on 400€ sisältäen kurssin, ruokailut ja majoituksen. 

Leiri pidetään Lappeenrannan Tanssiopiston tiloissa, jotka sijaitsevat upeassa linnoituksessa aivan keskustan tuntumassa ja idyllisen sataman vieressä. Käytössämme on 4 salia, joista kahdessa suuressa pidämme tekniikkatunnit ja kaksi pienempää muunnetaan yöpymiskäyttöön. Kurssipaikassa on myös keittiö, jossa valmistuu kätevästi aamupalat, välipalat sekä iltapalat. Päivälliset nautitaan kurssipaikan vieressä sijaitsevassa ravintolassa, Kehruuhuoneella. 

Oppiaineina ovat: klassinen baletti, repertuaari, nykytanssi ja somatic pilates. 

Kurssin lopussa pidämme loppunäytöksen, jossa nähdään klassisen baletin helmiä sekä uudempaa tuotantoa. 

Leiriohjelmassa on tänä kesänä myös Saimaan kanavaristeily. Laiva on varattu kokonaan leiriläisten käyttöön perjantaina 12.7. klo 17:00-19:00. 

Kurssilaisilla on mahdollisuus matkustaa Helsingistä Lappeenrantaan valvojan kanssa. Matkustamme Onnibussilla. Meno-paluun hinnaksi tulee vain n. 11€/hlö. Valvojan kanssa matkustavien aikataulu:

Lähtö Helsingistä (Kampin bussiterminaalista) 7.7. klo 17:00. Bussi on perillä Lappeenrannan matkakeskuksessa klo 20:00. Balettiakatemia järjestää taksikyydin valvojan kanssa matkustaville kurssilaisille matkakeskukselta leiripaikalle. Huom. ilmoittakaa, mikäli tulette valvojan kanssa samalla bussilla, jotta tiedämme kuinka monta taksia tilaamme.  

Paluu Helsinkiin: Balettiakatemia järjestää kuljetuksen leiripaikalta bussiasemalle. Bussi lähtee Helsinkiin 13.7. klo 17:10. Kurssilaiset ovat perillä Helsingissä klo 20:20. 

Hinnat: 

Paketti 1:   600€. Sisältää kurssin, majoituksen, ruokailut ja risteilyn.

Paketti 2:   500€. Sisältää kurssin, ruokailut ja risteilyn. 

Paketti 3:   450€. Sisältää kurssin. 

Mikäli haluatte majoittua hotellissa, suosittelemme Scandic Patriaa, joka sijaitsee n. 400 metrin päässä kurssipaikasta. Hotellihuoneen voi ottaa jopa kolmelle opiskelijalle. Näin hotellimajoituksen hinnaksi tulee vain n. 200€ / hlö / viikko. Hotellimajoitukseen kuuluu runsas buffet aamiainen. 

Ilmoittautumiset: j.kirjonen@balettiakatemia.fi

KURSSIAIKATAULU:

Lataa:

Kurssiaikataulu

 

Opettajat:

Carolina Aguero: Carolina on tanssinut mittavan kansainvälisen uran tanssien suurimpien balettien pääroolit. Tällä hetkellä Carolina tanssii Hampurin baletissa. Aikaisempia balettiryhmiä ovat olleet mm. Ballet Argentino, Stuttgart Ballet ja Suomen Kansallisbaletti.

Carolina opettaa kurssillamme ryhmän 3 balettitunnit sekä ryhmien 2 ja 3 repertoire tunnit.

 

Carolina Aguero. Kuva: Kiran West.

Carolina Aguero.

Carolina Aguero ja Juha Kirjonen.

Juha Kirjonen: 

Juha on valmistunut Leningradin Vaganova Akatemiasta vuonna 1986. Hänet nimitettiin Tähtitanssijaksi vuonna 2011. Juha on tehnyt mittavan solistisen uran Suomen Kansallisbaletissa ja ulkomailla tanssien tunnetuimpien balettien pääroolit. Hän toimi Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksen opettajana vuosina 2007-2013. Toiminut yhteistyössä Japanin keskusbaletin kanssa ja pitänyt lukuisia mestaritunteja ympäri Japania. Valmistanut menestyksekkäästi lukuisia koti - ja ulkomaisia tanssijoita kilpailuihin sekä tehnyt vuodesta 1996 lähtien baletti- ja nykytanssikoreografioita. Juha Kirjonen perusti Helsingin Balettiakatemian vuonna 2013 ja on toiminut sen johtajana siitä saakka.  

 

Satu Soldán: 

Satu sai balettikoulutuksensa Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksella. Opettajaksi hän valmistui Turun ammattikorkeakoulusta vuonna 2000. Satu on osallistunut aktiivisesti erilaisille baletin didaktiikkaa käsitteleville kursseille sekä suomessa, että ulkomailla.

Satu on toiminut Kansallisoopperan balettioppilaitoksen opettajana vuodesta 2001 alkaen. Satu on voittanut useita palkintoja Suomen valtakunnallisissa balettikilpailuissa. Viimeisin näistä on Fallen Leaves. Tällä numerolla Sadun koreografioima ja harjoittama ryhmä voitti ensimmäisen palkinnon vanhimpien sarjassa. Sadun kädenjälki on näkynyt myös useissa Kansallisbaletin lapsi-tanssijoissa. Satu on toiminut lasten harjoittajana mm. Lumikuningattaressa, Pähkinänsärkijässä, Prinsessa Ruususessa, Merirosvossa sekä Joutsenlammessa.

Satu opettaa kurssillamme ryhmän 1 balettitunnit sekä repertoiren. 

Riikka Nyman: 

Riikka aloitti baletin perusopinnot Sonja Tammelan Balettikoulussa Lappeenrannassa. Hän jatkoi baletin ammatillisiin opintoihin ulkomaille ja valmistui balettitanssijaksi Virosta Estonia-teatterin yhteydessä toimineesta balettikoulusta (Eesti Riiklik Koreograafilinen Kool). Riikka jatkoi ammatillisia baletin opintoja Saksassa, Stuttgartissa ja valmistui tanssijaksi John-Cranko Staatliche Ballett-Akademiesta. Baletinharjoittelijana Riikka esiintyi sekä Eestin Kansallisbaletin produktioissa Estonia-teatterissa, että myöhemmin Stuttgart Balett ryhmän produktioissa (Staatstheater Stuttgart/Grosess Haus). Pedagogisia opintoja Riikka täydensi Teatterikorkeakoulun täydennyskoulutuskeskuksessa (Taiteilijan pedagogisten opintojen PD-ohjelma,erikoistumisalueena tanssi). Myöhemmin hän valmistui tanssitaiteenmaisteriksi Teatterikorkeakoulusta (MA, Teatterikorkeakoulu, pedagogiikan laitos, Helsinki ). Lisäksi Riikka on osallistunut aktiivisesti erilaisiin baletin didaktiikkaa käsitteleviin kursseihin sekä suomessa, että ulkomailla. Hän on myös suorittanut Somatic Pilates- ohjaajakoulutuksen. Baletinopettajana Riikka aloitti Helsingin Tanssiopistossa, jossa opetti vuosina 1997-2007 sekä Erikoikskoulutusohjelman luokkia, että muita tanssinperusopetuksen balettiluokkia lisäksi aikuisbalettia. Suomen Kansallisbaletin Oppilaitoksessa Riikka on toiminut baletinopettaja vuodesta 2005 lähtien.

Riikka opettaa kurssillamme Somatic Pilatesta ryhmille 1-3. 

Johan Pakkanen: 

Johan valmistui tanssijaksi Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitokselta. Hän toimii nykyään Kansallisbaletin solistitanssijana.

Johan opettaa nykytanssia Balettiakatemian Pro -luokkien oppilaille ja on toiminut eri koreografien assistenttina nykytanssiteoksissa. 

Johan opettaa kurssillamme nykytanssia ryhmille 1-3.